LA BRUIXA FEN ANYS

LA BRUIXA FEN ANYS
L'EDAD ES UNA EXPERIÈNCIA MERAVELLOSA/LA EDAD ES UNA EXPERIÉNCIA MARAVILLOSA

dimecres, 15 de juliol del 2015

PARAR UNA BONICA TAULA


PARAR UNA BONICA TAULA

        Tens un sopar i no saps parar la teva taula? És fàcil, només posa-li il·lusió.

Has de triar la reunió segons l'espai del qual disposis i col·locar la taula de manera que al seu voltant no hi hagi res que impedeixi el pas més o menys normal dels comensals. 

Comptem en què  seràs l'amfitriona i hauràs d'apanyar-te-les sola, sense cambrers ni servei.   

En primer lloc busca unes estovalles que vagi d'acord amb la teva vaixella, per exemple; si els teus plats són blancs o clars les estovalles hauran de ser el contrari: fosc o uns tons més alts; blau marí, vermell, groc canari, no has de tenir por ja que si tens bon gust quedarà esplèndid. Si la teva vaixella és fosca cerca unes estovalles  clares tons pastel, sempre llis igual que la vaixella, sense dibuixos, així ressaltarà qualsevol decoració que posis, sinó, serà un abús de dibuixos i quedarà carrincló i carregós. Si tens sota-plats lluirà molt elegant, posa damunt els plats necessaris per al teu menú; (pla gran  i el més petit, damunt).

Compra panets petits que escalfaràs en el forn només dos minuts just abans de servir-los, col·loca'ls en una cistella o plat per a postres cobert amb un drap bonic o un tovalló de paper d'un sol color i a joc.    

Al costat del plat principal una mica més amunt i a la dreta, petits platerets amb un ganivet per a postres per a la mantega que hauràs posat en una altra cistella o manteguera. Només has d'utilitzar el ganivet per a untar el mos de pa que menjaràs, mai tallis en la taula el pa amb ganivet ja que és de mala educació i mai mosseguis el pa, trenca'l el trosset que hagis de menjar. Col·loca els coberts segons l'ordre que es vagin a utilitzar; costat esquerre i dret del plat i a dos centímetres de separació de major a menor.  Recorda que el peix sempre va abans que  la carn.  

Recapitula a l'hora de col·locar els coberts, si serveixes amanida, haurà de ser el primer cobert que tinguin a mà, si fos sopa el mateix.    És fàcil, pensa en el teu menú i els coberts et seguiran. Els coberts per a postres, tens l'opció de posar-los horitzontalment entre els plats i les copes, guanyant així espai en els laterals.

Amb els tovallons pots fer servir la imaginació, des de fer alguna flor dins d'una copa o millor encara damunt del plat, si els poses en el lateral dret del plat amb els coberts per damunt també queda elegant i correcte.Les copes van d'esquerra a dreta i de més alta a més baixa, comptant la més alta és el cava encara que se serveixi normalment l'últim. (A Catalunya pot servir-se de primer o durant tot el menjar) La copa d'aigua serà la més gran , vi blanc (peix) vi negre (carns) i petita si es donés el cas de servir algun licor amb les postres.

La copes de vi mai han d'amagar el color del seu preuat líquid, per la qual cosa com més transparents millor. Procura tenir taules auxiliars en els extrems de la taula, et serviran per a col·locar glaçonera de gel per al vi, altres ampolles o servei que no hagi d'estar en el centre de la taula, evita de totes totes tenir en una bella taula, llaunes o ampolles de plàstic, si és necessari posa-les en les taules auxiliars.

La decoració de la taula ha de ser bonica no grotesca, només l'imprescindible. Mai posis espelmes o flors que entorpeixin la mirada del comensal del davant, és ridícul i incòmode, han de ser o molt baixes o molt altes perquè les cares es vegin sense dificultat. Com més senzilla la decoració més elegant resultarà i podràs lluir allò que hagis col·locat amb cura; pètals escampats, pedretes de colors, petites espelmes amb aigua, els teus bonics platerets de mantega o paté...

Els capricis de foie gras, formatges cremosos, etc., traspassar-los a petits bols o altres recipients bonics amb un ganivet per a cadascun. 

Les llaunes i envasos de plàstic en les taules, denota, falta d'interès, de bon gust i falta d'imaginació i voluntat.

Petits bols per als ossos de les olives que mai hauran d'anar sobre les estovalles ni el cendrer. 

Evita els escuradents tan desagradables, si és necessari col·loca'ls en el lavabo o bany que és on ha de fer-se la higiene personal, no a la vista de tots.

Organitza't i anota-ho tot abans de començar, et facilitarà les coses i no caminaràs boja com a gall dindi sense cap.

L'important és que gaudeixis i estiguis relaxada en rebre als teus convidats perquè el més valuós de la vetllada és que tu també participis i no estiguis atabalada. 

Per descomptat, gaudeix i DIVERTEIX-TE. 

Esther.



  MONTAR UNA BONITA MESA

¿Tienes una cena y no sabes montar tu mesa? Es fácil, solo ponle ilusión.
Debes elegir la reunión según el espacio del que dispongas y colocar la mesa de manera que a su alrededor no haya nada que impida el paso más o menos normal de los comensales.
Contamos en que tu serás la anfitriona y deberás apañártelas sola, sin camareros ni servicio.
En primer lugar busca un mantel que vaya acorde con tu vajilla, por ejemplo; si tus platos son blancos o claros el mantel deberá ser lo contrario, oscuro o unos tonos más altos; azul marino, rojo, amarillo canario, no te de miedo ya que si tienes buen gusto quedará espléndido. Si tu vajilla es oscura busca un mantel claro tonos pastel, siempre liso al igual que la vajilla, sin dibujos, ya que así resaltará cualquier decoración que pongas, sino, sera un abuso de dibujos y quedará hortera y cargante.
Si tienes bajo-platos lucirá muy elegante, pon encima los platos necesarios para tu menú;  (llano y hondo) (llano y el más pequeño, encima).
Compra panecillos pequeños que calentarás en el horno solo dos minutos justo antes de servirlos, colócalos en una cestita o plato de postre cubierto con un paño bonito o una servilleta de papel de un solo color y a juego.
Junto al plato principal un poco más arriba y a  la derecha, pequeños platillos con un cuchillo de postre para la mantequilla que habrás puesto en otra cestita o mantequera.
Solo debes utilizar el cuchillo para untar el bocado de pan que vas a comer, nunca cortes en la mesa el pan con cuchillo ya que es de mala educación y nunca  muerdas el pan, rómpelo a pedacitos que vayas comiendo.
Coloca los cubiertos según el orden que se vayan a usar; lado izquierdo y derecho del plato y a dos centímetros de separación de mayor a menor. Recuerda que el pescado siempre va antes que las carnes. Recapitula a la hora de colocar los cubiertos, si sirves ensalada, deberá ser el primer cubierto que tengan a mano, si fuera sopa lo mismo. Es fácil, piensa en tu menú y los cubiertos te seguirán.
Los cubiertos de postre, tienes la opción de ponerlos horizontalmente entre los platos y las copas, ganando así espacio en los laterales.
Con las servilletas puedes usar la imaginación, desde formar alguna flor dentro de una copa o mejor aún encima del plato, si los pones en el lateral derecho del plato con los cubiertos por encima también queda elegante y correcto.
Las copas van de izquierda a derecha y de más alta a más baja, contando la más alta es el cava aunque se sirva normalmente lo último. (En Catalunya puede servirse de primero o durante toda la comida) La copa de agua será la más grande , vino blanco (pescado) vino tinto (carnes) y pequeña si se diera el caso de servir algún licor con el postre.
La copas de vino jamás deben esconder el color de su preciado líquido, por lo que cuanto más transparentes mejor.
Procura tener mesas camilla en los extremos de la mesa, te servirán para colocar cubitera de hielo para el vino,  otras botellas o servicio que no deba estar en el centro de la mesa, evita de todas todas tener en una bella mesa, latas o botellas de plástico, si es necesario ponlas en las mesas auxiliares.
La decoración de la mesa debe ser bonita no grotesca, sólo lo imprescindible. Nunca pongas velas o flores que entorpezcan la mirada del comensal de enfrente, es ridículo e incómodo, deben ser o muy bajitas o muy altas para que las caras se vean sin dificultad. Cuanto más sencilla la decoración más elegante resultará y podrás lucir aquello que hayas colocado con esmero; pétalos esparcidos, piedrecillas de colores, pequeñas velitas con agua, tus platillos lindos de mantequilla o paté, etc.
Los patees, foie-gras, quesos de untar etc., traspasarlos a pequeños bols u otros recipientes bonitos con un cuchillo para cada uno, las latas y envases de plástico en las mesas, denota, falta de interés, de buen gusto y falta de imaginación y voluntad.
Pequeños cuencos para los huesos de las aceitunas que nunca deberán ir sobre el mantel ni el cenicero. Evita los palillos tan desagradables, si es necesario colócalos en el aseo o baño que es donde debe hacerse la higiene personal,  no a la vista de todos.
Organízate y anótalo todo antes de empezar, te facilitará las cosas y no andarás loca como pavo sin cabeza.
Lo importante es que disfrutes y estés relajada al recibir a tus invitados porque lo más valioso de la velada es que tú también participes y no estés agobiada.  
Por supuesto,  disfruta y DIVIÉRTETE.

Esther.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

¿QUE OPINAS?

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.