LA BRUIXA FEN ANYS

LA BRUIXA FEN ANYS
L'EDAD ES UNA EXPERIÈNCIA MERAVELLOSA/LA EDAD ES UNA EXPERIÉNCIA MARAVILLOSA

dimecres, 15 de juliol del 2015

MENJAR SA... ÉS SA?




MENJAR SA… ÉS SA?

    La seva paraula en si ho diu tot.
Menjar sa ens assegura molts avantatges, la pell té un color suau i agradable amb poques impureses i molta vida.
La nostra sang és neta i lleugera, així doncs, flueix com un riu, sense ensopegades.
Les nostres ungles creixen fortes i brillants, no es trenquen i donen aspecte de salut a les nostres mans.
El nostre cabell també rep els beneficis d'una alimentació sana, creix amb més força, lluentor i bellesa.
Fins i tot la nostra suor és menys forta i àcida amb bones vitamines i menys grasses. 
En fi, tot el nostre cos es beneficia d'uns costums saludables si no parlem a més de la nostra silueta que, a moltes persones, els preocupa donar una bona imatge agradable i equilibrada.
Com ha de ser una bona alimentació sana?
    No cal passar fam o ingerir menjars que no ens vinguin de gust, tampoc cal recórrer a fàrmacs si no és totalment necessari.     Els fàrmacs per a aprimar sempre alteren algun òrgan. Pensa-ho abans de comprar-los. 
    Al nostre país tenim suficients elements per a gaudir de bones menges saludables i gustoses, només has de saber combinar bé els seus elements.
    Un petit consell, tracta d'evitar menjars pre-cuinades o ja disposades, congelades, en llaunes, envasades i altres formes, encara que siguin bones i estiguin ben elaborades, els seus conservants, sals i altres potingues químiques no són una bona manera de menjar sa, mai seran com els teus menjars casolans, ben preparades i naturals sabent en tot moment els seus ingredients.
Embotits: per poc que puguis, compra de bona qualitat, els productes light en realitat no són tan inofensius, és molt més sana una bona mantega en la seva dosi corresponent que més quantitat d'un altre similar però modificat d'alguna manera.         Llegeix les etiquetes dels productes. Els baixos en calories i sense greixos estan plens de química. Compte...
    Has pensat que tot el que lleven a un producte han d'afegir-l'hi d'una altra manera? Tal vegada químicament…?
    Els llegums, patates, la pasta, no engreixen si menges tan sols la quantitat que necessites, el que li afegeixis de més serà el que t'engreixi o alimenti, aquí has d'anar-te amb compte. Pots amanir-les i preparar-les súper saboroses però amb condiments sans i no grassos, si no pots evitar-ho, compensa en un altre menjar., tot té solució si el teu vols, però aquests productes són extraordinaris per a la nostra dieta, combina amb fruites, amanides... 
    Tots els productes són bons i sans, només has de saber com administrar-los i preparar-los. El que tu cuinis  serà mil vegades més nutritiu i gustós.
Menja molta fruita i verdures, acompanya amb una bona carn, peix, formatge... 
    L'aigua és un bon element per a purificar el teu cos i una copa de vi et donarà energia. Si l'aigua no t'atreu molt, unes gotes de llimona, taronja, fulles de menta, te, alegren la beguda. 
Un bon brou de verdures, pollastre i vedella t'alimentarà sense afegir greixos ni calories, això sí, elimina la pell del pollastre i el greix superflu, no aporten res, encara que a l'hivern i segons el teu treball físic, si és dur, necessitaràs més energies i les calories et poden ajudar sempre que les cremis, però si ets persona de poc exercici físic, oblida-la, no la necessites.
Fes cinc menjars al dia; surt al matí amb l'energia necessària per a emprendre la jornada, aixeca't cinc minuts abans i desdejuna asseguda en bona companyia, tranquil·la, amb temps, saps que pots fer-ho, depèn de tu.
    A mig matí menja un entrepà de pa normal o el que més t'agradi, no et privis, amb un embotit de qualitat, alguna fruita que t'alimentarà i refrescarà.
    Al migdia, un plat fort no et farà mal, sempre que els seu greix i sals siguin les mínimes i recordant la teva activitat física.
    Berena fruita o lactis de qualsevol classe, et beneficien i protegeixen la teva flora intestinal i ajuden a digerir molt millor.
    Sopar suau, verdura al vapor o en papillote (embolicat), peix carn a la planxa o també en papillote, saltat en la paella, l'oli de més és això “de més”.
Pots preparar els teus plats preferits en quantitat i congelar en dosis, així no et donarà mandra cuinar cada vegada i sabràs exactament el que ingereixes.
    Compra verdures per a brou, neteja i trosseja, desa en paquets, sempre estarà a mà, fàcil i ràpid.
Intenta caminar o qualsevol exercici que t'agradi, et farà més àgil i a més ajudes al fet que el teu cos tot es mogui a bon ritme, un truc és; posa la música que t'agradi i balla mentre cuines o neteges, el teu cos es mou tot ell, fes-ho, i quan ho facis... SOMRIU.
Fins ara
Esther.



COMER SANO… ¿ES SANO?

Su palabra en si lo dice todo.
Comer sano nos asegura muchas ventajas, la piel tiene un color suave y agradable con pocas impurezas y mucha vida.
Nuestra sangre es limpia y ligera, así pues, fluye como un río, sin tropiezos.
Nuestra uñas crecen fuertes y brillantes, no se quiebran y dan aspecto de salud a nuestras manos.
Nuestro pelo también recibe los beneficios de una alimentación sana, crece con más fuerza, brillo y belleza.
Incluso nuestro sudor es menos fuerte y ácido con buenas vitaminas y menos grasas. 
En fin, todo nuestro cuerpo se beneficia de unas costumbres saludables si no hablamos además de nuestra silueta que, a muchas personas les preocupa dar una buena imagen agradable y equilibrada.
¿Cómo debe ser una buena alimentación sana?
No es preciso pasar hambre o ingerir comidas que no nos apetezcan, tampoco hay que recurrir a fármacos si no es totalmente necesario. Los fármacos para adelgazar siempre alteran algún órgano. Piénsalo antes de comprarlos. 
En nuestro país tenemos suficientes elementos para disfrutar de buenos manjares saludables y  gustosos, solo tienes que saber combinar bien sus elementos.
Un pequeño consejo, trata de evitar comidas pre-cocinadas o ya dispuestas, congeladas, en latas, envasadas y otras formas, aunque sean buenas y estén bien elaboradas, sus conservantes, sales y otras potingues químicas no son una buena manera de comer sano,  nunca serán como tus comidas caseras, bien preparadas y naturales sabiendo en todo momento sus ingredientes.
Embutidos: por poco que puedas, compra de buena calidad, los productos light  en realidad no son tan inofensivos, es mucho más sana una buena mantequilla en su dosis correspondiente que más cantidad de otro similar pero modificado de alguna manera. 
    Lee las etiquetas de los productos. Los bajo en calorías y sin grasas están llenos de química. Cuidado...
¿Has pensado que todo lo que quitan a un producto deben añadírselo de otro modo?  ¿Tal vez químicamente…?
Las legumbres, patatas, la pasta, no engordan si comes tan solo la cantidad que necesitas, lo que le añadas de más será lo que te engorde o alimente, ahí debes andarte con cuidado. Puedes aliñarlas y prepararlas súper sabrosas pero con condimentos sanos y no grasos, si no puedes evitarlo, compensa en otra comida., todo tiene arreglo si tu quieres, pero estos productos son extraordinarios para nuestra dieta, combina con frutas, ensaladas... 
Todos los productos son buenos y sanos, solo debes saber como administrarlos y prepararlos.  Lo que cocines tu será mil veces más nutritivo y gustoso.
Come mucha fruta y verduras, acompaña con una buena carne, pescado, queso... 
El agua es un buen elemento para purificar tu cuerpo y una copa de vino te dará energía. Si el agua no te atrae mucho, unas gotas de limón, naranja, hojas de menta, té, alegraran la bebida. 
Un buen caldo de verduras, pollo y ternera te alimentará sin añadir grasas ni calorías, eso sí, elimina la piel del pollo  y la grasa superflua, no aportan nada, aunque en invierno y según tu trabajo físico, si es duro, necesitarás más energías y las calorías  te pueden ayudar siempre y cuando las quemes, pero si eres persona de poco ejercicio físico, olvídala, no la necesitas.
Haz cinco comidas al día; sal por la mañana con la energía necesaria para emprender la jornada, levántate cinco minutos antes y desayuna sentada  en buena compañía, tranquila, con tiempo, sabes que puedes hacerlo, depende de ti.
A media mañana come un bocadillo de pan normal o el que más te guste, no te prives, con un embutido de calidad, alguna fruta que te alimentará y refrescará.
A mediodía, un plato fuerte no te hará daño, siempre que sus grasa y sales sean las mínimas y recordando tu actividad física.
Merienda fruta o lácteos de cualquier clase, te benefician y protegen tu flora intestinal y ayudan a digerir mucho mejor.
Cena suave, verdura al vapor o en papillote (envuelto), pescado  carne a la plancha o también en papillote, salteado en la sartén, el aceite de más es eso “de más”.
Puedes preparar tus platos preferidos en cantidad y congelar en dosis, así no te dará pereza cocinar cada vez y sabrás exactamente lo que ingieres.
Compra verduras para caldo, limpia y trocea, guárdalas en paquetes, siempre estará a mano,fácil y rápido.
Intenta caminar o cualquier ejercicio que te guste, te hará más ágil y además ayudas a que tu cuerpo todo se mueva a buen ritmo, un truco es; pon la música  que te guste y baila mientras cocinas o limpias, tu cuerpo se mueve todo el, hazlo, y cuando lo hagas...
 SONRÍE.
Hasta luego
Esther.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

¿QUE OPINAS?

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.