LA BRUIXA FEN ANYS

LA BRUIXA FEN ANYS
L'EDAD ES UNA EXPERIÈNCIA MERAVELLOSA/LA EDAD ES UNA EXPERIÉNCIA MARAVILLOSA

dimecres, 15 de juliol del 2015

COMER VERDURAS...?



MENJAR VERDURES….?

Diem verdures a les fulles de les plantes que són comestibles.
Les verdures tenen diversos colors a causa de molts factors; àcids, clima.…
Totes elles molt saludables.
Pots cuinar-les de diferents maneres, encara que la més saludable és al vapor o *papillote (embolicat) conservant així tots els seus nutrients.
SI afegeixes en l'ebullició una mica de bicarbonat ajudarà a mantenir el seu bonic color viu i brillant, així com qualsevol àcid: llimona o vinagre.
Les verdures contenen pocs nutrients i pocs greixos, la major part són aigua i moltes d'elles són bones per la seva aportació en fibra.
Són molt saludables i recomanables en qualsevol dieta. 
Tenim la vegetariana que no admet el consum de carn. 
La *macrobiòtica que manté un equilibri entre verdures i carn.
La Vegana que no admet cap derivat animal. 
Has de ser molt acurada en netejar les verdures, simplement amb aigua eliminant les primeres fulles, encara que són les que han estat més temps rebent tota la força del sol sempre que no siguin d'hivernacle, has de descartar qualsevol fulla que contingui fongs o deterioració.
Assecar bé amb un drap net o paper de cuina, mai tallis verdures on prèviament hagis tallat carn o peix tret que ho hagis netejat a consciència, el més recomanable seria tenir una taula per a cada aliment, encara que en una cuina domestica és una mica difícil.
Si les has de guardar en el frigorífic, sobretot els enciams, talla-les amb les mans o ganivets especials de plàstic ja que al contacte amb el metall s'oxiden ràpidament, aquí, aquest color marró que trobem en les verdures o fruites que hem tallat abans. També pots fregar amb llimona els extrems perquè es mantinguin intactes.
Conservar-les és fàcil, la millor manera és sense embolcalls de plàstics o similars, tan sols embolicades en draps nets, es conserven perfectes uns dies més en la teva nevera, però recorda que a dia que passa van perdent la seva frescor i per tant les seves vitamines i nutrients.
Algunes tenen més calories, vitamines i fibres que unes altres, però totes són saludables al màxim, t'anoto alguns exemples per a orientar-te una mica:

CADA 100gr. AIGUA CALORIES VITAMINES FIBRA PROTEÏNES..
Pastanagues……90..…….37……………..10………………3…...………….1 Espinacs………92………17……………..48………….……2,7…..………2,7
Carxofes….....85………..40………...…..8……………….2………………2,1
Ceba……….…89………..37………..……8………….…...2,1……………1,3
Julivert…………83………..28………..….170……………….6……………….4,4.

També, tens algunes amb major quantitat de calories com serien els *frijoles o la soia, però el seu alt contingut en fibra també és molt més elevat.
La conservació per mitjà del congelat és una bona elecció, però tingues en compte que algunes per no dir la majoria patiran en la seva textura alguna modificació per la seva alta absorció d'aigua, se salven uns pocs com els pèsols i les mongetes que segurament adquireixen més força. Pensa que les verdures i les fruites contenen molta aigua d'aquí la seva dificultat en la congelació. 
Consell: escalda les verdures, refreda-les i escorre totalment. Ara ja podràs congelar. 
Igual que la fruita, la verdura és molt saludable, no per això has d'oblidar combinar-ho amb altres aliments: carns, peixos, lactis... 
Si t'acostumes a equilibrar els teus menjars diaris, t'asseguro que no hauràs de tirar de cap dieta, el teu cos mateix et dirà que es troba bé. Ell és savi i et parla. Recorda't d'afegir algun exercici diari, hi ha molts que s'acoblaran a tu, per exemple anar ballant mentre fas les tasques de la casa? és divertit i eficaç.
Has d'acostumar als més petits a consumir aquests productes al més aviat possible de manera natural, una bona manera és fer-los participis a l'hora de comprar-les i elaborar-les. 
Cerca combinar-les pels seus colors i presenta-les atractives i divertides en els seus plats. Si et van sobrar del dia anterior, triturar-les amb una mica de llet i formatge cremós, dóna'ls una bonica forma, aprofites un bon aliment i hauràs canviat el seu aspecte però no la seva eficàcia, la vida és imaginació.
Encara que treballis fora o dins de casa, quan preparis els teus menjars, trigues el mateix fent-ho agradable que fer-ho amb mal humor, així que anima't i sobretot...
 DIVERTEIX-TE.
Fins ara.
Esther.




COMER VERDURAS….?

Llamamos verduras a las hojas de las plantas que son comestibles.
Las verduras tienen diversos colores debido a muchos factores; ácidos, clima, etc.…
Todas ellas muy saludables.
Puedes cocinarlas de distintas maneras, aunque la más saludable es al vapor o papillote (envuelto) conservando así todos sus nutrientes.
SI agregas en la ebullición un poco de bicarbonato ayudará a mantener su hermoso color vivo y brillante, así como cualquier ácido: limón o vinagre.
Las verduras contienen pocos nutrientes y pocas grasas, la mayor parte son agua y muchas de ellas son buenas por su aporte en fibra.
Son muy saludables y recomendables en cualquier dieta. 
Tenemos la vegetariana que no admite el consumo de carne. 
La macrobiòtica que mantiene un equilibrio entre verduras y carne.
La Vegana que no admite ningún derivado animal. 
Debes ser muy cuidadosa al limpiar las verduras, simplemente con agua eliminando las primeras hojas, aunque son las que han estado mayor tiempo recibiendo toda la fuerza del sol siempre que no sean de invernadero, debes descartar cualquier hoja que contenga hongos o deterioro.
Secar bien con un trapo limpio o papel de cocina, nunca cortes verduras donde previamente hayas cortado carne o pescado a menos que lo hayas limpiado a conciencia, lo más recomendable sería tener una tabla para cada alimento, aunque en una cocina domestica es un poco difícil.
Si las debes guardar en el frigorífico, sobre todo las lechugas, córtalas con las manos o cuchillos especiales de plástico ya que al contacto con el metal se oxidan rápidamente, ahí este color marrón que encontramos en las verduras o frutas que hemos cortado antes. También puedes frotar con limón los extremos para que se mantengan intactas.
Conservarlas es fácil, la mejor manera es sin envoltorios de plásticos o similares, tan solo envueltas en trapos limpios, se conservaran perfectas unos días más en tu nevera, pero recuerda que a día que pasa van perdiendo su frescura y por lo tanto sus vitaminas y nutrientes.
Algunas tienen más calorías, vitaminas y fibras que otras, pero todas son saludables al máximo, te anoto algunos ejemplos para orientarte un poquito:

CADA100gr.  AGUA  CALORÍAS  VITAMINAS  FIBRA  PROTEÍNAS..
Zanahorias……90..…….37……………..10………………3…...………….1  Espinacas………92………17……………..48………….……2,7…..………2,7
Alcachofas….....85………..40………...…..8……………….2………………2,1
Cebolla……….…89………..37………..……8………….…...2,1……………1,3
Perejil…………83………..28………..….170……………….6……………….4,4.

También, tienes algunas con mayor cantidad de calorías como serían los frijoles o la soja, pero su alto contenido en fibra también es mucho más elevado.
La conservación por medio del congelado es una buena elección, pero ten en cuenta que algunas por no decir la mayoría sufrirán en su textura alguna modificación por su alta absorción de agua, se salvan unos pocos como los guisantes y las judías que seguramente adquieren más fuerza. Piensa que las verduras y las frutas contienen mucha agua de ahí su dificultad en la congelación. 
Consejo: escalda las verduras, enfríalas y escurre totalmente. Ahora ya podrás congelar. 
Al igual que la fruta, la verdura es muy saludable, no por ello debes olvidar combinarlo con otros alimentos: carnes, pescados, lácteos etc.
Si te acostumbras a equilibrar tus comidas diarias, te aseguro que no deberás tirar de ninguna dieta, tu cuerpo mismo te dirá que se encuentra bien. Tu cuerpo es sabio y te habla.  Acuérdate de añadir algún ejercicio diario, hay muchos que se acoplarán a ti, por ejemplo ¿ir bailando mientras haces las tareas de la casa? es divertido y eficaz.
Debes acostumbrar a los más pequeños a consumir estos productos lo antes posible de forma natural, una buena manera es hacerles participes a la hora de comprarlas y elaborarlas. Busca combinarlas por sus colores y preséntalas atractivas y divertidas en sus platos, si te sobraron del día anterior, triturarlas con un poco de leche y queso cremoso, dales una bonita forma, aprovecharas un buen alimento y habrás cambiado su aspecto pero no su eficacia, la vida es imaginación.
Aunque trabajes fuera o dentro de casa, cuando prepares tus comida, tardaras lo mismo haciéndolo agradable que hacerlo con mal humor, así que anímate y sobre todo...
 DIVIÉRTETE.
Hasta luego.
Esther.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

¿QUE OPINAS?

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.